Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România, în primă instanță

Judecătorii bulgari au considerat că sunt îndeplinite toate condițile pentru extrădare, au aprobat cererea făcută de autoritățile române și au decis ca Elena Udreasă fie predată României pentru a-și executa pedeapsa de șase ani în dosarul Gala Bute.

La termenul trecut, magistraţii de la Tribunalul din Blagoevgrad au cerut documente care să ateste starea de detenţie a Elenei Udrea în perioada în care a fost arestată preventivă în România, după ce avocații Elenei Udrea au susținut că condițiile din penitenciarul din Romnia în care ar trebui să fie încarcerată aceasta, Târgșor, nu îndeplinesc drepturile Uniunii Europene.

Elena Udrea a spus că este șocată că autoritățile din România au trimis informații false cu privire la condițiile din penitenciarele din România, în situația în care România are o condamnare la CEDO pentru condițiile din penitenciare.

Fostul ministru Elena Udrea a încercat să-i convingă pe judecătorii din Bulgaria că nu poate să stea în arest, motivând că este bolnavă.

Mai exact, avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are probleme de sănătate şi un copil mic, o fetiţă de trei ani.

De aceea, apărătorii lui Udrea au cerut Curţii de Apel de la Sofia arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită. Cât priveşte starea de sănătate, există documente că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză şi, din acest motiv, ar trebui să stea la domiciliu în arest.

Judecătorii au decis că actele nu arată că Udrea nu poate să fie tratată de osteoporoză în arest. Doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest, a spus Curtea de Apel de la Sofia.