ZF Live. Petrişor Peiu, profesor la Universitatea Politehnica: Soluţiile corecte pentru energia românească sunt exploatarea gazelor şi centralele pe gaz

Există patru categorii de probleme care au determinat insuficienţa alimentării cu gaze şi explozia preţurilor: o scădere a producţiei, investiţii prea mici în dezvoltarea de zăcăminte noi, neglijarea sursei (Marea Neagră) şi refuzarea încheierii contractelor pe termen lung cu Gazprom.

Petrişor Peiu, profesor la Universitatea Politehnica, susţine că soluţiile pentru România, în ceea ce priveşte criza energetică, sunt exploatarea gazelor şi centralele pe gaz şi consideră că există suficiente surse în ţară, însă problema este că nu se pot depăşi anumite bariere politice.

Profesorul spune că există patru categorii de probleme care au dus la insuficienţa alimentării cu gaze şi la explozia preţurilor: o scădere a producţiei, investiţii prea mici în dezvoltarea de zăcăminte noi, neglijarea sursei şi anume, Marea Neagră şi refuzarea încheierii contractelor pe termen lung cu Gazprom.

 » Aflați mai multe informații aici.