ZF Live. Dan Bădin, partener, Deloitte România: 136 de ţări, printre care şi România, au semnat acordul cu privire la stabilirea unui impozit minim pe profit de 15% pentru marile companii, însă prevederile nu sunt aplicabile ca atare. Este necesar ca toate aceste ţări semnatare să implementeze această legislaţie în legislaţia lor internă

♦ În ceea ce priveşte România, implementarea acestor prevederi se poate face fie în mod direct, în contextul în care România hotărăşte să le includă în legislaţie, fie prin intermediul Uniunii Europene, care a declarat că va elabora o directivă care să cuprindă aceste aranjamente în legislaţia europeană.

Acordul obţinut în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) cu privire la stabilirea unui impozit minim pe profit la nivel global de 15% pentru marile companii a fost semnat de 136 de ţări, printre care se numără şi România.

Dan Bădin, partener, Deloitte România susţine că toate aceste prevederi nu sunt însă aplicabile ca atare şi că este necesar ca ele să fie implementate în legislaţiile interne ale fiecărei ţări.

În ceea ce priveşte România, implementarea acestor prevederi se poate face fie în mod direct, în contextul în care România hotărăşte să le includă în legislaţie, fie prin intermediul Uniunii Europene, care a declarat că va elabora o directivă care să cuprindă aceste aranjamente în legislaţia europeană.

 » Aflați mai multe informații aici.