Zelenski: Ucraina pierde până la 100 de soldați în fiecare zi. Situația este foarte dificilă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forțele Kievului suferă în prezent până la 100 de morți și 500 de răniți în fiecare zi, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american Newsmax, difuzat ieri, Zelenski a declarat că „situația este foarte dificilă”.

„Pierdem 60-100 de soldați pe zi ca morți în luptă și ceva în jur de 500 de persoane ca răniți în luptă. Așa că ne menținem perimetrele defensive”, afirmă liderul de la Kiev.

Cea mai dificilă situație este în estul Ucrainei și în sudul Donețkului și Luhanskului, a adăugat Zelenski.

Ucraina și poporul său sunt „perimetrul defensiv” pentru lume împotriva agresiunii lui Vladimir Putin, a declarat el la postul de televiziune: „Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranță. Celelalte țări, fostele republici ale URSS și membrii UE – unele dintre ele sunt deja națiuni membre NATO – sunt deja amenințate”.

Președintele ucrainean a atras atenția asupra „slăbiciunii” lui Putin și a Rusiei, nu doar în eșecul de a ocupa o națiune vecină mai mică, ci și în încercările de a-l elimina din funcția de lider.

„Încercarea de a-l ucide pe liderul acelei țări este o slăbiciune, aș spune eu. Dacă nu poți vorbi, atunci este o slăbiciune”, susține Zelenski.

Putin nu poate învinge, iar lumea trebuie să înceteze să-l mai apere, pe fondul ultimelor „atrocități” comise de trupele ruse, a continuat el, subliniind totodată lipsa de aplicare deplină a sancțiunilor.

„Acum, el este aproape izolat. Lumea continuă mereu să-i dea o șansă, pentru că sancțiunile nu sunt impuse complet. Există lacune la unii dintre lideri care spun că liderului rus ar trebui să i se ofere o cale de ieșire”, mai afirmă Volodimir Zelenski.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)