Zelenski îi dorește lui Putin să-și petreacă restul vieții într-un subsol întunecat, cu o găleată pe post de toaletă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a vizitat satul Iagodnoie, la nord de Kiev, pentru a marca aniversarea eliberării acestor locuri de trupele rusești, i-a urat lui Vladimir Putin să experimenteze tot ceea ce au trăit sătenii din regiune în urmă cu un an, în timpul ocupației, transmite BBC.

La scurt timp după capturarea satului, militarii ruși au adunat aproape întreaga populație din Iagodnoie, 367 de persoane, în subsolul școlii locale și i-au ținut acolo timp de o lună întreagă. În acest timp, 11 persoane au murit.

Potrivit unuia dintre supraviețuitori, Valeri Polgui, la început a fost frig în subsol, iar apoi, când au început să sosească din ce în ce mai mulți oameni, nu mai era aer în mica încăpere.

Persoanele în vârstă au fost primele care și-au pierdut cunoștința și au murit. Numele tuturor morților au fost trecute pe liste de către săteni, pentru ca nimeni să nu fie uitat.

„Nu pot să adaug decât un singur lucru: tot ce pot să-i doresc președintelui Rusiei este să-și petreacă restul vieții într-un subsol întunecat, cu o găleată în loc de toaletă”, a spus Zelenski atunci când i s-au povestit toate aceste detalii.

Autoritățile de la Kiev și guvernele occidentale acuză Moscova de numeroase crime de război comise în Ucraina, dar aceste acuzații sunt respinse vehement de Rusia.