„Zeița anticorupției” Maia Sandu, președintele interlopilor Usatîi și Șor sau cât de jos a coborât mafia rusească și securistică de stat

A fost amuzant să urmărim timp de o săptămână cum decurge Cântarea Moldovei pe micile ecrane ale terminalelor electronice. Am așteptat cu încredere să văd cum ziariștii anti-corupție din România și Republica Moldova, antrenați la bară de fosta procuroare comunistă Monica Kinky Macovei o să dea de pământ cu hoții care au umflat-o pe Maia Sandu până au cocoțat-o în copacul “moldovenismului-europenist”. Și-am așteptat, și-am așteptat, și-am așteptat… Cu o singură excepție, notabilă dar antrenată de cu totul alte resorturi decât înclinația spre adevăr, flașnetarii presei de limbă română aproape că l-au băgat la loc în joben pe “asasinul în lege” care a făcut-o pe Maia Sandu președinte: rusoiul Renato Usatîi. Secondat de șperțarul Ilan Șor. Ambii, penibile creații ale mașinăriei mafioto-securistice rusești. De partid și de stat. Primul și singurul care a trâmbițat victoria lui Usatîi de la Chișinău – băiatul de mingi al Moscovei câștigător al alegerilor mimate de peste Prut – a fost Rareș Bogdan. Dar nu pentru a-l condamna, Doamne, ferește! Ci pentru a-i gâdila orgoliul surorii interlopului politic, frumoasa Veronica, cu care se întreține prin budoarele familiei Schmidt – Usatîi de pe la Viena sau pe la petrecerile deșănțate de pe Coasta de Azur, după cum îl deconspiră Cornel Nistorescu atribuindu-i și o poreclă nu tocmai măgulitoare: Papagalul galben. 

Sfaturile lui Dan Andronic

“Dacă
vă uitați atenți la ziariștii care au devenit brusc experți în
Republica Moldova și cunoscători ai semnificațiilor ascunse ale
victoriei Maiei Sandu, întrezăriți și tresele de pe umăr. #umdepresă #g4media #ziarepunctcom #etc
Am luat sfatul lui Dan Andronic în serios și m-am așezat relaxat în fotoliu cu o pungă de floricele de porumb pentru a-i băga pe scroll pe ai noștri bravi tovarași de pe plantațiile media, care, ce să vezi?, nu sunt chiar “ai noștri”.

După ce am constatat cum obișnuiții luptători cu gura cu corupția de la site-urile menționate de directorul EVZ nu suflă o vorbă despre cine e cel care i-a băgat victoria fără aripi în portbagaj “dragei Maia Grigorovna” – ca să o gratulez și eu ca generalul Kirill de Moscova – la capitolul #etc, un mare lighean de trese și table am găsit la Adevărul. Revărsa. Unele erau la dublu chiar. Fostul lustragiu și învelitor de ghetre al lui Meleșcanu, de exemplu, Iulian Chifu, aduce laudele personajului la nivelul de Gogule-probleme? care-l caracterizează de altfel perfect. “Maia Sandu e femeia care trebuie să urce acum Golgota”, scrie, ca să ne crucim, papaluga lui Petrov. Dan Dungaciu, din același spectru, o face de-a dreptul papesă: “Câte divizii are Maia Sandu?”, o perie din titlu pentru a încheia adânc: “Până la urmă, miza
proiectului politic Maia Sandu este dacă va fi de partea valurilor care
se duc și se sparg de țărm, sau de partea ancorei ferme.” Hmm, credeți că-l va chema amuș-amuș la Chișinău să-i explice cum e cu ancora fermă?

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro