ROPRES

Xi Jinping și-a prezentat viziunea asupra Chinei în următorii cinci ani: Beijingul va trebui să se concentreze asupra rezolvării problemei „dezvoltării dezechilibrate și inadecvate”

Distribuiți acest articol!

China trebuie să se concentreze pe rezolvarea problemei „dezvoltării dezechilibrate și inadecvate” în următorii cinci ani, a declarat președintele chinez Xi Jinping în fața liderilor de rang înalt în această săptămână, relatează Reuters.

Televiziunea de stat CCTV l-a citat miercuri pe liderul chinez făcând aceste comentarii în cadrul unei reuniuni speciale de două zile care a avut loc marți la Beijing, în care și-a prezentat viziunea sa pentru următorii cinci ani, după ce Partidul Comunist aflat la putere va organiza un Congres la sfârșitul acestui an.

Xi a menționat pentru prima dată necesitatea de a aborda „dezvoltarea dezechilibrată și inadecvată” ca o prioritate politică în 2017, când a prezentat un document politic major la cel de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist aflat la putere.

Se așteaptă ca el să obțină un al treilea mandat fără precedent ca lider de top al Chinei la sfârșitul acestui an, la următorul Congres cincinal.

Xi le-a spus șefilor regionali și miniștrilor adunați pentru reuniune că partidul trebuie să își mențină „spiritul de luptă” și să își consolideze „capacitatea de a lupta”.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...