Vreme neobișnuită în Europa – La Cercul Polar a fost mai cald decât în sudul Spaniei și al Italiei

În Europa vremea a fost neobișnuită la început de iunie, iar în locuri în general reci a fost cald, dar și invers. Miercuri, minimele erau de 3 grade la Câmpina și Târgoviște, iar vineri la prânz a fost mai cald în Rusia, lângă Cercul Polar, decât în multe locuri din sudul Spaniei sau al Italiei.

Spre exemplu, vineri la prânz au fost 25 de grade la Pechora, în nordul Rusiei europene, în republica Komi, un loc unde în cele mai reci nopți de iunie pot fi și sub -4 grade, iar în ianuarie au fost și sub -50 de grade. Și în alte localități din zonă au fost peste 24 de grade.

Temperaturile din nordul Rusiei europene au fost peste cele din localități cu climă net mai caldă din sudul Spaniei, cum ar fi Granada sau Almeria. La Madrid au fost 23 de grade. Temperaturile din nordul Rusiei au fost și mai mari decât în Sicilia, unde maximele au fost pe la 22-24 de grade.

În România vremea s-a încălzit și maxima a ajuns vineri la 32 de grade la Medgidia, mult mai cald decât miercuri, când minimele în țară au fost printre cele mai scăzute înregistrate în ultimii ani în iunie.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro