Vot final pe Buget în 2 martie

Parlamentarii au decis când se va vota Bugetul României. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat marți, calendarul stabilit pentru votarea Bugetului de stat și al Bugetului asigurărilor de stat pe anul 2021. Președintele liberalilor a anunțat și că vor fi respinse amendamentele PSD la Legea Bugetului, dar și că nu vor fi susținute eventualele amendamente depuse de colegi din coaliția guvernamentală.

„În urma adoptării de catre Senat a Legii plafoanelor, am decis în Biroul Permanent sesizarea Comisiei pentru buget pentru raport și avizare, astfel încât în cursul zilei de mâine să putem dezbate în plen și să dăm vot (pe calendarul pentru votarea bugetului  – n.red.).

Pentru Bugetul de stat am stabilit următorul calendar: până joi la ora 10.00 se pot depune amendamente de grupurile parlamentare, între orele 12.00-16.00, joi, vor avea loc, în paralel comisiile permanente pentu avizarea celor două proiecte, iar comisiile reunite de buget vor începe dezbaterea generală la ora 16.00, și finală după ora 16.00, după primirea avizelor.

Am stabilit ca și termen pentru finalizarea raportului ziua de sâmbătă. Este stabilită ca țintă ora 16.00 , daca nu, vor continua până la finalizarea raportului.

Termenul de depunere a Raportului a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10.00.

Dezbaterile în plen încep la ora 16.00 (luni, pe 1 martie – n.red.), până la finalizare, dacă nu terminăm luni, se reiau marți, iar votul final marți, 2 martie”, a anunțat Ludovic Orban, marți, la Parlament, citat de Realitatea Plus.

Sursă text: afaceri.news

Sursă foto: afaceri.news