Vor putea fi oprite metastazele în cazul bolnavilor de cancer? Rezultat îmbucurător

Cercetătorii de la Princeton par a fi găsit cheia pentru stoparea metastazelor. Articolul îl puteți citi AICI.
“Fara nici o exagerare, vestea anului, daca nu a decadei!

Metastaza, fenomenul extinderii extrem de perfide a celulelor canceroase spre alte organe si cauza principala de deces in mai multe tipuri de cancer, are zilele numarate! Rezultatele raportate ieri sunt uluitor de pozitive!

Pe scurt, dupa o munca de 15 ani, o echipa de la Universitatea Princeton a reusit sa identifice o gena mai ciudata de felul ei, denumita MTDH, responsabila de “camuflarea” celulelor canceroase in drumul lor spre alte organe (fenomen cunoscut drept metastaza, in fapt principala cauza de deces in majoritatea cazurilor de cancer).

Nu doar ca au identificat-o, dar au reusit, in ultimii ani, sa creeze un compus dedicat blocarii genei-problema de la a se ascunde, deschizand astfel calea tratamentelor chimioterapeutice spre eliminarea ei.

Retineti ca vorbim despre majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv cel de plamani, de san, de colon, de prostata, de ficat s.a.m.d!

Deja s-au efectuat, cu mare succes, teste pe soareci si tesut uman!

Echipa a anuntat ca, pe langa publicarea studiilor in marile jurnale de specialitate, lucreaza acum la cresterea eficientei tratamentului lor chiar dincolo de rezultatele curente si reducerea dozei necesare pentru efectul scontat, lucru care se va traduce inclusiv in reducerea costului final.

Testele clinice pe oameni vor demara in 2 sau 3 ani, ceea ce este imbucurator”, scrie Alexandru Alexe pe Facebook.

 » Aflați mai multe informații aici.