Vor fi impuse noi restricții în UE pentru români? Aurescu: Misiunile diplomatice ale acestor țări trimit rapoarte zilnice din București

Întrebat dacă se așteaptă ca și alte țări, în afara celor opt din UE care impun restricții de călătorie românilor, să includă România pe o listă „roșie” a statelor cu multe cazuri noi de COVID-19, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că misiunile diplomatice din București trimit raportări cu situația epidemiologică în fiecare zi.

„Sunt 8 state din UE care au introdus deja măsuri de restricționare de diverse feluri, inclusiv cu obligativitate de autoizolare, dar sunt variațiuni de la stat la stat. Sunt state care impun obligația de autoizolarea, cum este Lituania, care recomandă autoizolarea 14 zile, sau Slovacia care spune că puteți intra pe teritoriul ei ca destinație finală dacă prezentați un test negativ făcut în ultimele patru zile, stați 5 zile în autoizolare, la finalul acestora mai faceți un test, care, dacă este negativ, puteți călători liberi.

Malta interzice complet intrarea cetățenilor români pe teritoriul său.

E greu de anticipat dacă vor mai fi și alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, dar totul depinde de evoluția epidemiologică din România.

Toate misiunile diplomatice îmi trimit în fiecare zi raportări cu privire la situația epidemiologică din statul respectiv și văd în destul de multe state creșteri ale numărului de cazuri.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro