Vodafone învins. Elevii vor avea acces la o bibliotecă națională virtuală, dar abia peste doi ani

Asocierea formată din S&T România (lider) și Trencadis Corp au câștigat, în urma unei licitații, contractul pentru realizarea unei biblioteci virtuale educaționale (EduLib). Finanțat integral din fonduri europene, proiectul a fost atribuit pentru 182,964 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 182,994 milioane de lei, fără TVA.

La procedură au depus oferte și Vodafone România, al doilea jucător local pe piața serviciilor de telefonie mobilă, și asocierile formate din Invite Systems (lider), NTT Data România, Vlarity Solutions și Connections Consult. Subcontractorii Vodafone România sunt IBM România – 40% și Educația Profesorilor SRL – 2%.

În cazul asocierii conduse de S&T România, subcontractanții sunt Ascendia – 8,88%, Cyberllence Inovație – 8,69% și Software Imagination&Vision – 18,9%, companie desprinsă din Siveco România.

CITEȘTE ȘI S&T Romania câștigă în fața Orange România licitația pentru modernizarea sistemului de emitere a pașapoartelor

EduLib va reprezenta o platformă digitală cu resurse educaționale deschise, cu preponderență pentru nivelul gimnazial, facilitându-se liberul acces la manuale electronice, alături de alte resurse educaționale electronice precum jocuri sau materiale auxiliare.

“Obiectivul general al proiectului PLATFORMĂ DIGITALĂ CU RESURSE EDUCAȚIONALE DESCHISE (EDULIB) (Biblioteca virtuală) este crearea unui mediu coerent integrat, administrat și protejat, centralizat, pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării resurselor de e-content, de interes educațional ca resurse critice pentru procesul educațional modern”, se arată în anunțul licitației.

Proiectul va fi finalizat după 18 luni de la data semnării contractului, în iunie 2023.

CITEȘTE ȘI S&T România, contract important cu statul. Licitație câștigată în fața unor nume mari, ca Vodafone, Star Storage, NTT

Înființată printr-o hotărâre de guvern din 1998, Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC) administrează și dezvoltă rețeaua RoEduNet care asigură servicii de comunicații de date pentru instituțiile de cercetare și academice de toate gradele din România.

 » Aflați mai multe informații aici.