Vladimir Putin nu participă la summitul G20 din cauza „temerilor legate de o tentativă de asasinat”, susține un aliat al președintelui rus nu participă la summitul G20 din cauza „temerilor legate de o tentativă de asasinat”, susține un aliat al președintelui rus

Serghei Markov, un fost consilier apropiat al lui Putin, afirmă că Vladimir Putin nu va participa Vladimir Putin nu va participa la summitul G20 de săptămâna viitoare din Indonezia deoarece se teme că ar putea fi asasinat, transmite Sky News.

Markov crede că există o „mare posibilitate de tentativă de asasinare a lui Putin de către serviciile de informații ale Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei”.

Într-un mesaj publicat pe Telegram, el a enumerat, de asemenea, „posibilitatea de a crea situații umilitoare” – cum ar fi spre exemplu un „activist social”.

În opinia sa, după capitularea Hersonului, și alte țări vor face presiuni asupra Rusiei pentru a face o „capitulare ușoară”.

În altă parte, pe rețelele de socializare, Markov a criticat anunțul Rusiei de retragere din orașul ucrainean Herson.

El a declarat că predarea zonei este „cea mai mare înfrângere geopolitică a Rusiei de la prăbușirea URSS”, dând vina pe „refuzul unui război real și pe întârzierea catastrofală în luarea deciziilor necesare”.

Informații neconfirmate privind neliniștea din interiorul Kremlinului au sporit după anunțul de ieri privind retragerea din Herson, oficialii devenind nemulțumiți de modul în care Rusia a gestionat conflictul.