Vladimir Putin despre eventuale noi sancțiuni: Cu cât mai puține boarfe, cu atât mai puține ploșnițe

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că trebuie să Rusia trebuie să fie pregătită pentru intensificarea presiunii sancțiunilor din partea Occidentului. În cursul consfătuirii pe probleme de economie, șeful statului a avertizat că în continuare Occidentul ar putea să organizeze provocări împotriva Rusiei.


„Pot apărea diversiuni, pur și simplu diversiuni naturale sau acte de sabotaj asupra unor obiective foarte importante de infrastructură globală”, este de părere Putin. După părerea sa, „Occidentul s-a încurcat deja în aceste sancțiuni și a lovit în propria economie”.

Președintele Federației Ruse a calificat drept absurde ideile de a interzice livrările în Rusia de ace și șurubelnițe. „În fanteziile lor ei ajung acum pur și simplu la absurd – propun să se interzică importul în Rusia de șurubelnițe, ace și așa mai departe”, a remarcat Putin. În același timp, liderul rus a îndemnat cetățenii Rusiei să nu ne sperie de posibila restricționare a importurilor de mărfuri în Rusia și a amintit de invazia ploșnițelor într-o serie de țări europene. „Cu cât mai puține boarfe – poate că este chiar mai bine. Există mai puține șanse ca din marile megalopolisuri europene să fie exportate la noi ploșnițele”, a subliniat Putin.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a ironizat propunerea Lituaniei de a interzice exportul de cuie, ace și andrele în Rusia.