Vladimir Putin a folosit în discursul său o expresie folosită de naziști. Care este semnificația sintagmei „arme în loc de unt”

Vladimir Putin a folosit expresia „arme în loc de unt” în timpul discursului său la Adunarea Federală de astăzi, 21 februarie. Pentru prima dată această frază a sunat în timpul Primului Război Mondial, dar a devenit o expresie populară datorită adjunctului lui Hitler, Rudolf Hess.Putin și-a început discursul despre războiul din Ucraina, acuzând Kievul și Occidentul că sunt împotriva Rusiei.Dictatorul rus a folosit cuvintele rostite de nazistul Hess în 1936.

Vorbind despre situația din țară și despre războiul din Ucraina, Putin a menționat sintagma „arme în loc de unt”.În macroeconomie, acest termen este folosit atunci când se ia în considerare curba posibilităților de producție, dar este folosit și în politică. Sintagma a apărut pentru prima dată în timpul Primului Război Mondial.

În 1935, la Hamburg, Hermann Goering, în timpul unui discurs adresat membrilor NSDAP, a declarat că „armele fac o persoană mai puternică, iar petrolul mai grasă”.În 1936, Joseph Goebbels a repetat această frază la Berlin, sugerând că țara va trăi fără petrol, dar nu fără arme.

În octombrie 1936, în timpul deschiderii sălii ce purta numele dictatorului german, adjunctul său Rudolf Hess a declarat că sloganul „Pistoale în loc de unt” este încă relevant pentru Germania.Ulterior, această expresie a devenit un slogan și este folosită în legătură cu un stat care se pregătește pentru agresiune . Mai mult decât atât, o astfel de țară neglijează întotdeauna bunăstarea poporului pentru a-și atinge scopurile războinice.