Vlad Voiculescu: în București ar putea fi vaccinați de două ori mai multe persoane decât vaccinurile disponibile

Vlad Voiculescu, ministrul sănătații împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, au vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo din Capitală.

În urma vizitei acesta a declarat: „Suntem în cel mai mare centru de vaccinare din Bucureşti şi din ţară, în momentul acesta. Să avem noi vaccin cât putem vaccina aici”.

Potrivit ministrului, principala limitare o reprezintă numărul de vaccinuri disponibile în acest moment.

„Principala limitare, aşa cum am încercat să transmit în ultimele zile, este cea a numărului de doze de vaccin disponibil. Practic, în Bucureşti, avem capacitate dublă de vaccinare faţă de vaccinurile disponibile în acest moment. Numărul de vaccinuri care ne sunt disponibile şi ne vor fi disponibile în săptămânile şi lunile următoare va creşte consistent de la o săptămână la alta, dar, în momentul acesta, capacitatea de vaccinare, adică locurile amenajate şi personalul pe care îl avem deja organizat şi care în altă parte încă se organizează, este deja mai mult decât suficientă pentru numărul de vaccinuri pe care îl avem disponibil”, a explicat ministrul.

Ministru a mai menţionat că sunt organizate mai multe centre de vaccinare decât este nevoie în acest moment tocmai pentru a fi pregătite fazele următoare, în care mai multe doze urmează să sosească în România.

Sursa text: bursa.ro

Sursa foto : romaniatv.net