Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, consumase șase tipuri de droguri – surse

Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, și i-a ucis pe doi dintre ei consumase șase tipuri de substanțe interzise, conform expertizei toxicologice, scrie Digi 24.

Concluzia expertizei toxicologice cerute de procurorii din Mangalia care anchetează acest dosar arată că Vlad Pascu consumase șase droguri. Analizele de sânge au indicat prezența în corp a acestor substanțe, conform Digi 24.

Reamintim că analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost oprit de Poliție chiar în noaptea tragediei și, deși în mașina lui au fost găsite droguri, a fost lăsat să plece, fără a fi testat pentru consum de droguri.

Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

Echipajul care l-a oprit pe tânăr înainte de a provoca accidentul a găsit în mașina de colecție a acestuia, într-un pachet de ţigări, o ţigară tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam şi care conţinea patru pastile. Analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină, deci alte tipuri de droguri decât cele găsite în mașina lui.

Șeful Poliției Constanța, Adrian Glugă, a susținut că băiatul nu a fost testat pentru că, din datele transmise de către polițiștii care l-au oprit, „conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive”. În schimb, băiatul a fost testat pentru consum de alcool, iar rezultatul a fost 0.

Filmul unui eșec al Poliției Române

Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN39 Vama Veche 2 Mai un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.


La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța într-o conferință de presă.


Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest – cu rezultat zero, a spus Glugă, adăugând că nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30.


La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.