Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, sancţionat disciplinar după interviul acordat recent / Decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată de acesta

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost sancţionat disciplinar după interviul acordat recent din închisoare, iar decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată de acesta. Conform unor surse, Vlad Pascu nu ar mai avea drept la vizită pentru trei luni.

Reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au declarat pentru News.ro, că abaterea pentru care a fost cercetat disciplinar Vlad Pascu se află în curs de soluţionare. Decizia luată de comisia de disciplină a fost contestată de Pascu la judecătorul de drepturi şi libertaţi.
Potrivit unor surse, Vlad Pascu nu ar mai avea drept de vizită pentru trei luni.
De asemenea, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au mai afirmat că Pascu a contestat şi altă abatere disciplinară, iar termenul pentru soluţionarea acesteia a fost stabilit la 6 iunie de Judecătoria Medgidia.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Baraitaru, declarase în urmă cu o lună pentru News.ro, că a fost declanşată o procedură disciplinară în ceea ce îl priveşte pe Vlad Pascu.
“Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. – privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar. În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a afirmat Nicoleta Baraitaru.

Articolul invocat se referă la interdicţia privind comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare.
Baraitaru a afirmat că abaterile sunt constatate de către Comisia de Disciplină şi sunt uşoare, grave şi foarte grave. Astfel, abaterile pot fi sancţionate de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la a primi pachet, pe o perioadă de 1-3 luni.
Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pentru pagina de socializare a activistului civic Marian Ceauşescu.
Pascu este judecat de Judecătoria Mangalia în cazul accidentului de la 2 Mai, din vara anului trecut, când drogat fiind, a intrat cu maşina într-un grup de tineri, iar doi dintre ei au murit.