Viorel Focșa (AUR): Este inacceptabil ca un ministru să nu știe imnul național al României

Deputatul AUR Viorel Focșa a lansat critici dure la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care nu a refuzat să recite imnul României. „Este inacceptabil ca un ministru să nu știe imnul de stat al țării noastre”, a declarat Focșa.

Invitat la B1 TV să vorbească despre scandalul de la hochei, ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului național al României, la rugămintea moderatorului Dan Bucura. Presa a catalogat acest moment ca fiind unul stânjenitor.

Deputatul AUR Viorel Focșa consideră că această prestației a ministrului Novak nu poate fi trecută cu vederea și solicită explicații cu privire la acel moment. De asemenea, Focșa a subliniat că toți membrii Guvernului au obligație să cunoască imnul de stat al României.

„Chiar dacă sunteți reprezentant al UDMR, aveți cel puțin obligația morală de a cunoaște Imnul țării noastre, România. Mai mult, toți membrii Guvernului, prin CV, prin ce fac și prin ce spun, ar trebui să fie modele pentru copiii și tinerii noștri, ori în acest context, ce fel de model poate fi un ministru care nu știe/nu vrea să recite Imnul de stat?

Întrucât, cel puțin această prestație a domniei voastre nu poate fi trecută cu vederea, vă solicit să îmi comunicați ce anume v-a împiedicat să recitați versurile Imnului național al României: nu le știați, v-ați blocat din cauza emoțiilor sau este mai interesant de reținut, recitat sau cântat imnul Ținutului Secuiesc sau cel al Ungariei?”.