VIDEO Surprinzătoarele ”focuri de tabără” din Soare – Satelitul Solar Orbiter a trimis primele imagini

Solar Orbiter, satelitul de observare a Soarelui, dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA) cu participarea NASA, a trimis primele imagini cu mini-erupții solare pe care cercetătorii le compară cu niște focuri de tabără. Misiunea spațială este abia la început, iar în aproape doi ani Solar Orbiter va ajunge la 42 milioane km de Soare. Imaginile din prezent au fost trimise de la 77 milioane km.

Solar Orbiter a fost lansat pe 10 februarie 2020 și cei de la ESA spun că deja pot observa fenomene care nu putea până acum să fie studiate în detaliu.

Aspectul cu totul special este că puține sonde vor ajunge atât de aproape de Soare, iar cei de la ESA vorbesc metaforic despre ”focuri de tabără” ce au fost detectate de instrumentele satelitului care se află cam la jumătate distanței Soare – Pământ (la 77 milioane km de Soare, distanța totală fiind de 148 milioane km).

”Aceste sunt înrudite cu erupțiile solare pe care le putem vedea de pe Pământ, doar că sunt de milioane sau chiar de miliarde de ori mai mici”, spune David Berghmans de la Royal Observatory of Belgium (ROB), ”Soarele poate părea liniștit la prima vedere,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro