ROPRES

[VIDEO] Se întâmplă în județul Vrancea: Aleșii locali se înfruptă din banii publici. Badiu (AUR): Așteptăm ca ANI să deschidă o anchetă

Distribuiți acest articol!

Aleșii locali din comuna Măicănești, județul Vrancea, se înfruptă din banii publici. Primarul liberal, alături de clica sa, a încălcat în mod flagrant legile țării, risipind banii contribuabililor pentru a achiziționa băuturi alcoolice și a comanda studii de fezabilitate pentru proiecte fictive. Adevărul despre acest caz a fost documentat de către membrii AUR Vrancea.

„Rar mi-a fost dat să văd atâtea încălcări ale legii”, a declarat deputatul AUR de Vrancea, George Badiu, despre ceea ce se întâmplă în Măicănești. În această comună, atât primarul liberal Răzvan Pascu, cât și majoritatea consilierilor locali, sunt susceptibili de pedepse pentru diverse forme de incompatibilitate sau conflict de interese. Dezmățul din bani publici este la ordinea zilei. De exemplu, anul trecut, prin hotărâri ale Consiliului Local, au fost achiziționate băuturi alcoolice pentru primar, viceprimar și consilieri.

Comuna Măicănești, distrusă de combinația toxică PNL- PSD

Mai mult decât atât, pentru a-și ușura munca, Pascu și-a angajat cumnata la compartimentul de achiziții publice. Așa a fost posibil ca primăria să achite zeci de miliarde pentru studii de fezabilitate aferente unor rețele de gaze naturale care nu au finanțare la execuție, astfel că banii s-au pierdut pentru că studiile de fezabilitate au expirat. Și tot primarul a dispus încheierea unor asigurări de viață pentru angajații primăriei. „Bănuim să sistemul lui Cîțu a de împrumuta bani cu nemiluita și de a nu face nimic, ci doar de a-i dirija către cheltuieli dubioase este copiat de primarul PNL cumul de funcții viceprimar și soția sa. Cu certitudine, în această comună se vor organiza alte alegeri în anul 2022”, a declarat George Badiu.

Având în vedere cele expuse mai sus, membrii AUR Vrancea consideră că Agenția Națională de Integritate are tot materialul probator pentru a dispune tragerea la răspundere a primarului, viceprimarului și majorității consilierilor locali.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...