ROPRES

VIDEO Proteste violente în Ucraina: Mii de manifestanți au încercat să intre cu forța în clădirea Parlamentului. Ușile au fost blocate

Distribuiți acest articol!

Aproximativ 2.000 de manifestanți au încercat marți să pătrundă în clădirea Parlamentului pentru a bloca adoptarea unei legi ce vizează IMM-urile, relatează Ukrinform și LB.ua.

Manifestațiile s-au transformat în proteste violente între forțele de ordine și participanți. Ușile clădirii Parlamentului au fost baricadate și a fost cerută intervenția Gărzii Naționale, informează G4media.ro.

Protestatarii ar fi cerut parlamentarilor să iasă din clădirea legislativului. Mai multe persoane au încercat chiar să forțeze intrarea în Parlament, însă au fost oprite de forțele de ordine, iar ușile au fost securizate cu șuruburi metalice.

Un pretins lider al manifestanților a solicitat ca președintele Zelenski să vină în fața mulțimii. Un grup de persoane a aprins fumigene și artificii în curtea frontală a Parlamentului, iar traficul în centrul Kievului a fost blocat. Autoritățile au trimis Garda Națională în sprijinul poliției.

Conform presei locale, protestul ar fi coordonat de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ pentru IMM-uri și acționează pentru suspendarea unui proiect de lege ce prevede amendarea IMM-urilor și PFA-urilor care nu folosesc case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea companiilor.

Actul normativ se afla pe agenda parlamentului în ședința de marți și a fost suspendată în jurul orei 15:00.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...