VIDEO. Proteste impresionante în București: românii au cerut eliminarea restricțiilor

Mii de români protestează astăzi la București. Cei prezenți în stradă cer eliminarea restricțiilor impuse de autorități, deschiderea economiei naționale și împiedicarea impunerii vaccinării obligatorii.

Organizatorii au declarat că sunt aproape 20 000 de persoane participante la manifestație, dar numărul celor aflați în stradă era în creștere.

La manifestația de duminică sunt prezenți și membri ai partidului Alianței pentru Unirea Românilor, printre care și George Simion. Aceștia au promovat evenimentul în mediul online și au invitat simpatizanții să participe la protest.

Cei prezenți la eveniment se opun vaccinării obligatorii și solicită ca acest act medical să nu fie unul impus. Ei au cerut de asemenea ca școlile să rămână deschise iar restricțiile ce vizează sectorul HORECA să fie eliminate.

„Vor să impună vaccinarea obligatorie și decăderea din drepturi a părinților care nu se supun acestei proceduri impuse. Avem nevoie de libertate, românii trebuie să fie de acord cu acest act medical, este nevoie de informare și fiecare să decidă pentru el.

Dacă avantajele sunt așa de vizibile, de ce este nevoie să impunem obligativitatea vaccinării” a declarat Alexandru Pavelescu, unul dintre românii prezenți la eveniment.