VIDEO Orban: Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării Legii carantinării şi izolării

2020-07-18 12:21:32Nr afisări

Modifică dimensiunea fontului:

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu a văzut încă ”impactul tergiversării” adoptării legii privind carantinarea şi izolarea şi a anunţat că se va întâlni cu autorităţile abilitate să aplice actul normativ promulgat de preşedinte.

 

„Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi, în urma deciziei Curţii Constituţionale. Să nu uităm că nu am avut nicio posibilitate de a împiedica persoanele bolnave să iasă din spital, nu am avut nicio posibilitate de a dispune izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave sau a persoanelor care au intrat în contact cu persoane bolnave, că n-am avut nicio posibilitate legală de a dispune carantinarea sau o serie de alte măsuri”, a afirmat premierul, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi.

El a vorbit, în context, de procesul adoptării acestei legi, în Parlament. „N-am înţeles, în Camera Deputaţilor s-a adoptat legea fără probleme, după care, în Senat, legea adoptată inclusiv de PSD n-a mai fost bună pentru senatorii tot PSD (…) Important este că s-a adoptat legea şi această lege ne permite să dispunem măsuri”,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro