(VIDEO) Olt: Incendiu la o casă din Osica de Jos – GAZETA de SUD

Mai bine de două ore au acționat pompieri Gărzii Osica de Sus, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit la o casă. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neizolat față de materialele combustibile.
Militarii au acționat cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, iar în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.
În urma incendiului, au ars aproximativ 100 de metri pătrați de acoperiș și tavane, textile, mobilier, electronice și electrocasnice.
Principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum
Pentru a evita producerea unor incendii, în urma cărora se pot înregistra victime sau pagube materiale importante, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:
Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;Coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri;-În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului;Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor;În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

 » Aflați mai multe informații aici.