VIDEO Iohannis: ”Piaţa Universităţii” reprezintă un testament pe care trebuie să îl preţuim..

VIDEO Iohannis: ”Piaţa Universităţii” reprezintă un testament pe care trebuie să îl preţuim şi să îl respectăm

2020-06-11 19:32:14Nr afisări

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele Klaus Iohannis declarat joi că „Piaţa Universităţii” reprezintă un „testament pe care trebuie să îl preţuim şi să îl respectăm”.

„Astăzi, la 30 de ani de la acele evenimente sângeroase, România este un stat de drept, cu o democraţie consolidată, profund ataşată de valorile europene şi democratice, iar societatea civilă este categoric mai puternică şi mai consolidată. Sacrificiile pe care le-au făcut miile de români ieşiţi în stradă sunt fundamentul societăţii libere şi europene de astăzi, iar spiritul acestei preţioase moşteniri a fost reconfirmat în alegerile de anul trecut. Privind în urmă, pot spune fără ocolişuri că „Piaţa Universităţii” reprezintă un testament pe care trebuie să îl preţuim şi să îl respectăm”, a spus şeful statului la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii universitare din cadrul Universităţii din Bucureşti, la 30 de ani de la „Fenomenul Piaţa Universităţii”.

El a susţinut că „Fenomenul Piaţa Universităţii” a reprezentat şi „catalizatorul dezvoltării şi consolidării societăţii civile,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro