VIDEO – Iată cele cinci întrebări puse de George Simion către USR pe tema împrumutului PNRR

George Simion lansează o provocare pentru Cristian Ghinea în ziua în care se votează moțiunea simplă depusă de PSD. „Am 5 întrebări despre furtul din PNRR”, a anunțat liderul AUR de la tribuna Parlamentului. El a spus că așteaptă răspunsurile ministrului; în caz contrar, parlamentarii AUR vor vota moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene.

Întrebările ridicate de Simion fac referire la observațiile „pertinente” care însoțesc Programul Național de Redresare și Reziliență trimis înapoi de către Comisia Europeană:

  1. Vi se pare normal să dăm prin PNRR sute de milioane de euro pe site-uri? Nu pe cloud, nu pe digitalizare. 1 milion de euro pentru un site care promovează schimbările climatice și monitorizează progresul pe care îl face fiecare instituție, 2.500.000 de euro pentru rutele de bicicletă pe care le facem din PNRR?
  2. De ce noi plătim 200.000.000 de euro pentru programul de cărți de identitate digitală și Franța plătește 72.000.000 de euro pentru un număr mai mare de utilizatori? La fel, kilometrii de șosea costă mai mult în alte țări.
  3. Vi se pare normal să dăm 133.000 de euro pentru un training de persoană?
  4. Vi se pare normal să dăm 600.000 de euro pentru un raport privind salarizarea?
  5. Vi se pare normal să dăm 170.000 de euro pentru un proiect de cercetare asupra 100 de firme?