VIDEO Complexul Energetic Oltenia poate deveni o companie viabilă / Ar putea realiza parcuri fotovoltaice de 600 MW – Virgil Popescu

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia ar putea fi trimis Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august, termenul limită, a spus Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, într-un interviu acordat HotNews.ro. Deja a fost trimis un draft. În cazul în care Comisia Europeană nu aprobă planul de restructurare, compania va fi nevoită să returneze ajutorul de salvare de 251 milioane de euro, ceea ce ar fi foarte dificil.

„De la început am fost deschiși și am spus Comisiei Europene că dorim acest ajutor de salvare și apoi să-l transformăm în restructurare. Până la sfârșitul lunii august vom avea planul de restructurare. Nu cred că este cazul de prelungire”, a spus ministrul.

Acesta crede că CE Oltenia poate deveni o companie viabilă pe termen lung, care să aibă un mix de energie: cărbune, gaz și regenerabile.

„Chiar discutau să mărească cota de regenerabile, săptămâna trecută, de la 300 să o mărească la 600 MW solar. Eu cred că veți vedea un plan foarte interesant. Vor avea 5 ani de implementare”, a mai spus ministrul.

Comisia Europeană a aprobat, în februarie 2020, planurile României de a acorda un împrumut temporar de 251 milioane de euro producătorului român de energie electrică pe bază de lignit,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro