VIDEO. Câteva vulpi s-au stabilit în centrul Aradului şi sunt văzute deseori pe străzile orașului

O familie de vulpi s-a stabilit în zona centrală a municipiului Arad, iar în ultimele luni animalele sunt văzute adesea prin parcuri sau pe străzi printre oameni, care le fotografiază şi încearcă să le hrănească. Specialiştii atrag atenţia că interacţiunea dintre animale sălbatice şi oameni poate fi periculoasă pentru ambele părţi.

Vulpile sunt văzute adesea în parcul din spatele Palatului Administrativ (sediul Primăriei Arad), pe ştrandul municipal „Neptun”, pe aleile amenajate pe malul Mureşului sau printre palatele vechi de pe bulevardele oraşului.

Arădenii postează numeroase fotografii sau clipuri, considerând inedită prezenţa vulpilor pe străzile oraşului.

Autorităţile atrag atenţia că este necesar să se păstreze distanţa faţă de ele, pentru că pot fi imprevizibile, chiar dacă par acomodate cu prezenţa oamenilor.

„Ar fi vorba de cel puţin trei vulpi, se pare că sunt o familie. Nu au un tipar privind traseul prin oraş, sunt văzute mereu în alte locuri. Este posibil să provină din zona bastioanelor Cetăţii Aradului, unde există multă vegetaţie, iar de-a lungul anilor au mai fost văzute vulpi în acel loc. A doua variantă este că s-au stabilit pe malul Mureşului, într-o zonă cu vegetaţie foarte bogată, cuprinsă între baza sportivă ‘Constructorul’

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro