Victimele exploziei din Crevedia se luptă să trăiască. Doi pompieri grav răniți nu au putut fi transferați în străinătate

Ministrul Sănătăţii a anunţat că doi pompieri, victime ale exploziei din Crevedia, cu arsuri extrem de mari, de peste 90% din suprafaţa corpului, se află în continuare în spitalele din ţară. Alexandru Rafila spune că starea lor este atât de gravă încât nu pot fi transportați în străinătate.

Doi dintre pacienţii aflaţi în stare foarte gravă sunt internaţi la Spitalul Floreasca, sunt intubaţi şi, din nefericire, nu pot fi transferaţi în străinătate, deşi aceasta ar fi fost o şansă în plus pentru ei.

La Spitalul Bagdasar se află alţi trei pacienţi, la fel, intubaţi, care nu pot fi transferaţi în străinătate.

În schimb, în cazul a doi pacienţi, transferaţi ieri dimineaţă în Bruxelles, medicii vin cu veşti bune despre ei. Aceştia spun că starea lor se ameliorează.

Pe parcursul zilei de ieri au fost transportaţi în total 12 pacienţi la spitale din Belgia, Italia, Austria şi Germania. De asemenea, oficialii străini au oferit suficiente paturi, ba chiar mai multe decât am avea nevoie, cel puţin asta spuneau reprezentanţii noştri.

Din nou ajungem la mâna autorităţilor europene, la sprijinul lor, pentru că în România sunt, la nivel naţional, doar 24 de paturi, 24 de locuri aşadar, unde pot fi trataţi pacienţii care au suferit arsuri grave şi medii.