Viceprimarul Capitalei, despre Linia 5: „Facturile restante sunt de 15 milioane lei. Vom face rectificare, mă îndoiesc că se va opune cineva”

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei și consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB), a declarat că zilele următoare va avea loc o ședință CGMB pentru o rectificare bugetară, necesară deblocării șantierului pentru Linia 5, conform Gandul.

„Va fi convocată o ședință de Consiliu cu o rectificare, în care se va cuprinde suma respectivă, pentru a acoperi facturile restante. Am discutat cu primarul general, i-am transmis că grupul PNL și-a luat angajamentul că va susține toate proiectele bune pentru bucureșteni. Linia 5 este un proiect început de mine în actualul mandat”, a declarat Stelian Bujduveanu pentru Gândul.

Viceprimarul Capitalei susține că ședința de rectificare bugetară trebuie convocată de către primarul general.

„Rectificarea bugetară trebuie convocată de primar. Estimat, este vorba de 15 milioane de lei facturi emise, astăzi. Dar vor urma și alte facturi pe parcurs. Mi-e greu să cred că un grup politic se va opune la un proiect atât de important cum este Linia 5”, a mai declarat Stelian Bujduveanu.
„Lucrările la linia 5 s-au blocat pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plăţile necesare”

Lucrările la linia de tramvai 5 s-au blocat, după ce Primăria Capitalei nu a mai făcut plăţile necesare către constructor, a anunțat, marți, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, și fost candidat la Primăria Generală.

„Lucrările la linia 5 s-au blocat pentru că Primăria Generală nu a mai făcut plăţile necesare. Antreprenorul anunţă asta printr-un semn pe şantier. Demarate în plină campanie electorală, aceste lucrări trebuie duse de urgenţă la bun sfârşit. Împreună cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu şi echipa de consilieri liberali, am solicitat convocarea de îndată a unei şedinţe de Consiliu general, pentru rezolvarea situaţiei. Important nu este să căutăm vinovaţi, ci să rezolvăm cât mai repede problema pentru zecile de mii de bucureşteni care stau blocaţi în trafic în zona Aviaţiei”, a precizat Sebastian Burduja.

Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai au început în februarie 2024. Termenul de finalizare martie 2025. Se vor înlocui șinele vechi cu unele noi pe o lungime de 4,25 kilometri pe tronsonul cuprins între Podul Băneasa și Bd. Ștefan cel Mare.
Principalele lucrări care se vor executa în cadrul acestui proiect:

  • Lucrări la calea de rulare; Realizarea a 15 peroane – Vor fi demolate peroanele existente, urmând a fi construite unele noi, dotate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, gard pentru protecția călătorilor, stâlpi pentru supraveghere video etc.
  • Lucrări la rețeaua de contact –prin în înlocuirea în totalitate a elementelor rețelei de contact.
  • Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului – Presupune înlocuirea echipamentelor electrice din cadrul acesteia;
  • Lucrări la sistemul de iluminat public – Rețeaua de iluminat va fi proiectată și mutată în subteran, prin tuburi de protecție, în ampriza căii de rulare a tramvaiului și în trotuare. În plus, se vor înlocui corpurile de iluminat existente, fiind montate unele cu led.
  • Lucrări de relocare a semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu;
  • Lucrări la rețelele edilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *