Vicepremierul britanic a demisionat după ce a fost acuzat de comportament agresiv

Dominic Raab a demisionat din funcția de viceprim-ministru și ministru al justiției după ce a fost acuzat de agresarea și intimidarea funcționarilor publici din subordine iar raportul care investighează aceste acuzații a fost înmânat premierului britanic Rishi Sunak.

Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat vineri după ce a fost acuzat de agresarea și intimidarea funcționarilor publici, transmite BBC.

Dominic Raab a demisionat din funcția de viceprim-ministru al Regatului Unit și din funcția de ministru al justiției, după ce un raport oficial privind acuzațiile de agresiune a constatat că a acționat într-o manieră „intimidantă” față de funcționarii publici din ministerul condus de el.

Ancheta efectuată de Adam Tolley KC, specializat în dreptul muncii, arată că Raab a „mers mai departe” decât era cazul în furnicarea unui feedback critic și a insultat munca depusă de oficialii Ministerului Justiției.

Tolley crede că, deși Raab nu a intenționat să-i supere sau să-i umilească pe funcționarii din ministerul său, aceștia îl consideră „nerezonabil” și „abraziv”.
De asemenea, aceștia îi reproșează că nu și-a schimbat „abordarea. mai devreme”.