Vasile Nagy (AUR): Dreptul la liberă circulație nu poate fi condiționat de certificatul de vaccinare

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care luptă împotriva discriminării impuse prin vaccinare. Ceea ce face acum Guvernul Cîțu este un abuz, autoritățile nu pot condiționa accesul cetățenilor în spațiile închise de certificatul de vaccinare, subliniază deputatul AUR Vasile Nagy.

Guvernul Cîțu nu a depus niciun efort pentru a pregăti sistemul sanitar pentru un nou val de pandemie. Practic, suntem în aceeași situație dezastruoasă ca anul trecut, când sistemul sanitar era depășit de numărul mare de infectări cu Sars-Cov-2. În schimb, premierul Cîțu a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID ce urmează a fi plătite din bani publici. O mare parte din acest doze expiră, așa că România deja a donat 2,4 milioane de doze, inclusiv unor țări avansate precum Coreea de Sud, în timp ce 1,8 milioane au fost revândute altor state, probabil sub prețul de achiziție.

„Alianța pentru Unirea Românilor se opune segregării cetățenilor în vaccinați și nevaccinați. Deținerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Pe 2 octombrie, la ora 17:00, așteptăm toți românii în Piața Universității pentru a ne face auzită vocea: NU certificatului de vaccinare”, a declarat Vasile Nagy.