Vasile Dîncu a închis telefonul în direct la TV atunci când a fost întrebat despre o eventuală demisie

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat declarația sa cu privire la Ucraina, care a stârnit un adevărat scandal la București. Șeful de la apărare susține că până în acest moment nimeni nu i-a cerut demisia, în contextul în care surse politice au declarat că premierul Ciucă ar urma să îi ceară aceastuia demisia.

Vasile Dîncu a fost prezent la TVR Info, unde a făcut câteva precizări despre declarația sa. Redăm mai jos dialogul:

„– Vasile Dîncu: O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura cale de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă.

Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București, a fost pusă în această cheie încât președintele și premierul au răspuns. Sigur, o să discutăm lămuritor asupra acestor teme. Mi se pare o idee normală, o citești în fiecare zi dacă citești revista presei ca să spun așa.E o montură USR-istă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde așa. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment.

– Jurnalist: Creți că o să vă ceară cineva?

Dîncu a închis telefonul.”