VÂNZĂTORII de PARFUMURI FAKE au invadat şi ONLINE-ul

În ultima vreme, tot mai multe anunțuri cu vânzări de parfumuri fake au invadat internetul. Prețurile produselor contrafăcute sunt mult mai mici față de cele găsite în marile magazine, care oferă spre vânzare produse originale, şi îi ademenesc pe cumpărători să investească bani frumoși și să le umple astfel buzunarele comercianților.

Chiar dacă persoanele care urmăresc să obțină profit din astfel de afaceri cu parfumuri chipurile originale se bat cu pumnul în piept că produesele lor sunt de firmă, iată că lucrurile nu stau chiar așa. Pe lângă faptul că sunt produse contrafăcute, nici conținutul lor nu este sigur întrucât nu prea se știe din ce sunt obținute.

Detalii în privat

Mai nou, comercianții unor astfel de produse au trecut de la vânzarea prin parcările centrelor comerciale a parfumurilor fake, la pomovarea acestora în mediu online. Parfumuri de “firmă”, aproape identice cu cele originale în ceea ce priveşte aspectul, pot fi achiziţionate la jumătate de preţ de la acești indivizi. Însă, prentru a putea afla mai multe detalii, potențialul compărator trebuie să lase un mesaj în privat comercianţilor, așa vânzătorii sunt feriți de ochii vigilenți au forțelor de ordine care le-ar putea împiedica afacerea. Prezentate ca fiind parfumuri ori testere de calitate superioară, comercianții fac bani frumoși de pe urma acestei afaceri ilegale.

Prin contrafacerea unei mărci, dată fiind asemănarea cu marca ori cu produsele, se produce în percepţia publicului confuzie, incluzând şi riscul de asociere a produselor contrafăcute cu cele originale. Potrivit Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă săvârşirea, fără drept, a următoarelor fapte: contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu produsele originale.

Diana MAXIMIUC