Actualitate ROPRES

Vameșii de la granița de Vest, scuipați și înjurați de românii nevaccinați care sunt trimiși în carantină

Vameșii de la granița de Vest, scuipați și înjurați de românii nevaccinați care sunt trimiși în carantină
Distribuiți acest articol!

Este aglomerație și revoltă la granița de vest a țării. Românii stabiliți peste hotare se întorc acasă de sărbători, dar cei mulți dintre ei sunt nevaccinați, motiv pentru care tebuie să intre în izolare. Vestea îi supără și își varsă nervii pe angajații DSP, care sunt umiliți și scuipați. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, consideră inacceptabil un asemenea comportament și atrage atenția că acești angajați sunt cei de care va depinde gestionarea viitorului val pandemic.Numai în vama Nădlac 2, aproape 80 la sută dintre cei care au intrat, sâmbătă, în țară au fost carantinați.  Duminică, până la ora 16:00, primiseră decizie de carantinare la acest punct vamal alți 1.500 de oameni. Deși în vamă există un centru de vaccinare, doar două persoane din 1.500 au decis să se imunizeze anti-COVID. 

De sâmbătă până duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, au trecut peste 168 de mii de persoane, cu aproximativ 48.500 de mijloace de transport, potrivit Poliției de Frontieră. 

De altfel, granița de vest a României este roșie de câteva zile. Se stă cu orele în vămi, în coloană. Nervii sunt întinși la maximum, iar în aceste condiții, angajații DSP spun că sunt umiliți de românii furioși că își vor petrece și Crăciunul și Revelionul în carantină.

Medic DSP: S-au întâmplat cazuri în care ne-au scuipat
„Noi nu stăm, noi lucrăm, încercăm să-i ajutăm să nu stea în frig. Din păcate nu au răbdare, s-au întâmplat cazuri în care ne-au scuipat. Nu e frumos, nu este etic”, a declarat pentru Digi24, Diana Abrudan, medic DSP Arad.„Noi nu stăm, noi lucrăm, încercăm să-i ajutăm să nu stea în frig. Din păcate nu au răbdare, s-au întâmplat cazuri în care ne-au scuipat. Nu e frumos, nu este etic”, a declarat pentru Digi24, Diana Abrudan,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...