Valeriu Gheorghiță: Avem deficit de doze de vaccin. Din 28 ianuarie, se amână vaccinarea cu 10 zile pentru persoanele programate care deservesc activităţi esenţiale

Medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale şi care ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin anti-COVID din 28 ianuarie vor fi reprogramate, urmând să fie imunizate începând cu data de 8 februarie.

„Avem un deficit de doze de 117.000. Acest deficit este generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând 93.340 de doze. Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare fără să afectăm doza de rapel – fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani – va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Ele vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie prima zi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor, cee ace înseamnă 176.861 de persoane”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că va fi asigurată doza de rapel pentru persoanele deja vaccinate.

  “Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment şi reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care îşi efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care dorim să îl depăşim împreună, să îl depăşim prin solidaritatea şi cred că la acest moment mai mult ca niciodată este nevoie să avem răbdare”, a explicat Gheorghiţă. 

Sursă text: avdevărul.ro

Sursă foto: digi24.ro