Valentin Roman: „Toți au interesul ca națiunea română să fie slabă”

Istoric și președinte al asociației Vatra Daciei, Valentin Roman a vorbit într-un interviu despre respectul politicienilor români față de cei care s-au chinuit în pușcăriile comuniste.

„Demiterea domnului Octavian Bjoza de către liberali este o dovadă că nu au respect față de acest disident anticomunism. Din declarația domnului Florin Cîțu, se înțelege că este o pedeapsă pentru că acest om continua să apere aceleași principii pe care le-a apărat în perioada comunistă.” afirmă domnul Valentin Roman.

Românii au dreptul să își respecte înaintașii, dar nu prea îl folosim acest drept. Nu trebuie să acceptăm să ni se bage pumnul în gură în ceea ce privește istoria noastră națională, trebuie să ne respectăm eroii. Se face o puternică propagandă împotriva eroilor națiunii române deoarece acești eroi au fost judecați de trupele de ocupație de după 1945.” susține domnul Valentin Roman.

În legătură cu politizarea instituțiilor media din România, domnul Valentin Roman spune: „Marea majoritate a instituțiilor media sunt deținute și finanțate din afară, iar acești investitori nu vin de capul lor, mulți dintre ei sunt trimiți. Se cumpără un post de televiziune deja existent care are deja logistică și necesarul tehnic să se desfașoare și propagă informația pe care o dorește. În timp ce cetățeanul urmărește aceste informații inutile, în spate, guvernul decide anumite lucruri, se mai negociază o cedare de resurse.”

Întrebat despre actualul sistem de sănătate, domnul Valentin Roman afirmă: “România este aproape în colaps din punct de vedere al sistemului de sănătate pentru că toți cei care s-au perindat pe la guvern în ultimii 30 de ani au manageriat prost acest sistem. Trebuie făcut un audit la nivel de minister al sănătății și la nivel guvernamental, iar cei responsabili să plătească. Nu cred că demiterea unui singur om ar rezolva problema din sistemul de sănătate din Romania.”