Valentin Ionescu (ISF): ”Utilizarea tehnologiei îmbunătățește predarea și învățarea și adaugă o nouă dimensiune experienței generale de învățare.”

În cadrul evenimentului ”Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar. Provocări şi soluţii” Președintele ISF, Valentin Ionescu a transmis: ”Utilizarea tehnologiei îmbunătățește predarea și învățarea și adaugă o nouă dimensiune experienței generale de învățare.”
Evenimentul face parte din proiectul WORLD INVESTOR WEEK 2021
Ce s-a demonstrat?
Inovațiile tehnologice revoluționează sectorul educației
Tehnologii emergente: Schimbarea modului în care elevii învață

Tehnologiile emergente schimbă în prezent modul în care elevii învață și potențialele transformări tehnologice din viitor.
Tehnologia devine din ce în ce mai obișnuită în scenariul educațional recent.
Utilizarea tehnologiei în clasă îmbunătățește predarea și învățarea și adaugă o nouă dimensiune experienței generale de învățare.
Învățarea a progresat deja de la abordarea tradițională bazată pe manuale la una mai bazată pe tehnologie.
Accesul pe scară largă la tehnologie și internet prin smartphone-uri și computere a transformat modul în care funcționează sistemul de învățământ convențional.
Tehnologiile emergente, precum inteligența artificială, analiza Big Data, cloud computing, realitatea augmentată și virtuală, își găsesc deja locul în industria învățării.
Aplicarea tendințelor tehnologice emergente va duce la o transformare a modelelor educaționale și va modifica complet modul în care elevii abordează învățarea (Pedagogia Digitala).

Moduri in care tehnologiile emergente ar putea avea impact asupra educației în viitor :

O creștere a mediilor de învățare mixte;
Personalizarea învățării;
Automatizarea în educație;
Experiențe de învățare atractive;
Medii inteligente de învățare.

O creștere a mediilor de învățare mixte (Blended Learning)

Preferința față de cursurile care combină învățarea convențională, față în față, cu caracteristicile tehnologice ale mediilor de învățare online este în creștere.
Îmbunătățirea sistemului de învățământ actual cu metode inteligente de învățare folosind aplicații mobile, tablete și laptopuri devine treptat normalitate.
Deși acest lucru nu înseamnă că valoarea componentelor de instruire față în față va scădea în curând,

 » Aflați mai multe informații aici.