ROPRES

Valentin Cioromelea (AUR), mesaj dur către actuala guvernare: Ați adoptat și promulgat cu bună știință „Legea Uitării”

Distribuiți acest articol!

Senatorul AUR Valentin Cioromelea a susținut o declarație politică în semn de protest față de indiferența și pasivitatea actualei clase politice, în condițiile în care, la fel ca în trecut, în urma tragediilor, românii rămân doar cu declarațiile. Guvernul nu adoptă nicio măsură pentru a preveni alte tragedii cum au fost cele de la Crevedia și Colectiv.

„Uitarea pare a fi un fenomen firesc care odată cu trecerea timpului apare prin așternerea prafului peste întâmplări. Însă voi, domnii, ați adoptat cu toții această lege încercând să aruncați în neant totul: istoria noastră, marii oameni de stat, realizările acestei țări, poporul cu totul! Vă erijați în făuritori de legi, care  însă sunt nedrepte pentru că nu sunt pentru oameni ci împotriva lor și pentru voi; Vă erijați în binefăcători, dar faceți binele doar contra cost și numai pentru străini, uitându-I pe ai voștri”, a afirmat senatorul.

Valentin Cioromelea a observat că, în loc să fie identificați și sancționați vinovații, actuala putere încearcă cu disperare să șteargă cu buretele această tragedie. Se pare că politicienii PSD și PNL au uitat că românii de la sat se încălzesc cu lemne și gătesc cu butelii încărcate ilegal cu GPL de la stații.

„E firesc ca ce e ilegal să fie oprit, dar voi opriți tot și nu puneți nimic în loc. De exemplu, în loc de lemnul de foc adus de samsari și rețelele de hoți de pădure (ați uitat și de astea) de ce nu vinde  statul român direct către cetățean? Samsarul îl păcălește și la cântar și la volum și la scăzăminte, iar voi, statul îl protejați pe acesta, care nu vă plătește impozite și îl chinuiți pe cetățean, despre care ați uitat iarăși că plătește impozite.

Butelia aceea amărâtă încărcată la stația GPL știți că este cumpărată de oameni pentru că este mai ieftină cu până la 50% decât cea de la marile companii care vând butelii gata încărcate? De ce preferă oamenii să își riște siguranța? Pentru că uitați de ei de fiecare dată, iar măsurile pe care le luați de-a valma îi sărăcesc. Ați uitat să munciți pentru ei, ați uitat să munciți pentru țară, ați uitat să munciți în general!”, a constatat senatorul.

Soluții există, însă România duce lipsă de voință politică. Valentin Cioromelea a subliniat că se pot lua măsuri în vederea asigurării unei independențe energetic a gospodăriilor românești – de la fabrici de peleți sau brichete din resturi vegetale, la reînființare centrelor de combustibili din localitățile rurale. „Totul e să stați la masă, să faceți un plan pe care să îl și respectați și atunci oamenii nu se vor mai gândi că ați uitat”, a mai spus în încheiere senatorul AUR.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...