ROPRES

Valentin Cioromelea (AUR) sesizează Ministerul Agriculturii: Nu s-au acordat despăgubiri pentru culturile de viță de vie din județul Tulcea, afectate de calamități naturale

Distribuiți acest articol!

Senatorul AUR Valentin Cioromelea a sesizat Ministerul Agriculturii cu privire la situația viticultorilor din localitatea Niculițel (Tulcea), care nu au primit până la acest moment despăgubiri, deși culturile de viță de vie au fost distruse în proporție de 80% din cauza ploilor abundente și grindină.

„În perioada mai-iulie a anilor 2019, 2020 și 2021, asupra culturilor din podgoria localității Niculițel, una dintre cele mai importante podgorii ale județului, s-au abătut o serie de fenomene naturale care au distrus într-o proporție considerabilă producția (peste 80%). În special ploile abundente și grindina au dus la afectarea lăstarilor și a inflorescențelor în fazele de înflorire și fructificare. Prin urmare, în această perioadă, peste 21 de ha au fost considerate de către reprezentanții Direcției Agricole Județene Tulcea, trimiși în teritoriu, ca fiind afectate de calamități naturale, iar administratorii podgoriilor (SC Daiand Grapes Farm SRL și SC In Extension Farm SRL) urmau să primească despăgubiri”, explică senatorul AUR în solicitarea transmisă Ministerului Agriculturii.

Potrivit informațiilor, dosarele pentru acordarea despăgubirilor au fost depuse în termen, dar, deși conțineau toată documentația necesară, despăgubirea propriu-zisă nu a fost acordată nici până în ziua de astăzi.

În contextul în care mai mulți tulceni se află în situația celor două societăți care au făcut demersul necesar pentru a primi despăgubirile,  senatorul Valentin Cioromelea solicită ministerului de resort să verifice de ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) nu a finalizat procesul astfel încât petenții să primească sumele necesare.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...