Valentin Cioromelea (AUR): Problemele din Delta Dunării se acutizează pe zi ce trece. Dezvoltarea agroturismului trebuie să devină o prioritate

Problemele din Delta Dunării se acutizează pe zi ce trece din cauza faptului că până la această oră nu există nicio strategie pentru dezvoltarea sustenabilă a acestei zone. Constatarea a fost făcută de senatorul AUR Valentin Cioromelea, în urma unei vizite de lucru în localitatea Murighiol, Tulcea, în cadrul campaniei „Vara românilor”.

Senatorul Cioromelea a stat de vorbă atât cu localnicii, cât și cu micii întreprinzători pentru a afla care sunt problemele pe care le întâmpină. În ciuda frumuseții naturale și a potențialului deosebit al Deltei Dunării, s-au făcut prea puține lucruri pentru protejarea și dezvoltarea acestei zone. Întreprinzătorii locali se luptă pentru subzistență din cauza lipsei de sprijin și investiții, a afirmat senatorul AUR.

Pe de altă parte, turismul local, deși în ușoară dezvoltare, nu poate fi un mijloc de subzistență pentru locuitori. Zona Deltei Dunării este atractivă doar sezonier – mai puțin de 143 de zile pe an. În ceea ce privește agroturismul, viitorul este și mai sumbru – peștele a dispărut din Deltă și problemele se acutizează pe zi ce trece, a punctat Cioromelea.

Singura șansă pentru Delta Dunării este elaborarea unor legi care să țină cont de specificul acestei zone astfel încât turismul și agroturismul să se dezvolte, a mai spus senatorul AUR Valentin Cioromelea.