Vâlcea: Opt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent, 2005 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 115 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 75 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea opt persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.135 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 16.984 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 48 de decizii de izolare și 72 de decizii de carantină, în prezent, 405  persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 351 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

ȘTIRI VIDEO GdS