Val de proteste față de măsurile de austeritate ale Guvernului Cîțu, în București:

Zeci de sindicaliști de la mai multe organizații de profil protestează, miercuri, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, față de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor și pentru a reclama condițiile de muncă din unele sectoare de activitate. Oamenii au venit cu fumigene roșii, galbene și albastre, conform Mediafax.

Astfel, sindicaliştii din Poliţia Penitenciare reclamă condiţiile de muncă, sunt nemulţumiţi de statutul lor şi de faptul că poliţiştii din unităţile de detenţie sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore peste program din cauza schemei de personal subdimensionate. Sindicalişti din asistenţa socială acuză, la rândul lor, salariile mici şi faptul că au fost nevoiţi ca, în perioada stării de urgenţă, să rămână în centrele în care lucrează. La protest mai participă sindicalişti din poliţie, din domeniul tineretului şi sportului, finanţe, dar şi reprezentanţi ai pensionarilor.

Protestatarii acuză Guvernul că „blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Cîţu şi Guvernu său ne-ajută s-o ducem rău!”, „Pentru ordonanţă zero toleranţă”, „Cu masca protestăm, salariu-l dezgheţăm”, „În campanie ne daţi, după voi ne îngheţaţi”, „Dialogul l-aţi uitat şi pe noi ne-aşi îngheţat”. Participanţii la protest au scandat „N-aveţi niciun rost, ne conduceţi prost!”, „Jos Guvern mincinos!” şi au cântat imnul naţional al României, aprinzând fumigene roşii, galbene şi albastre.

De la 12.30, sunt anunţate proteste ale Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, la sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

De asemenea, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizeazăProtestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor, acesta constând în două acţiuni consecutive desfăşurate la sediul PNL Bucureşti (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

La rândul lor, reprezentanţii Cartel Alfa – confederaţie cu sindicate din mai multe domenii – au anunţat că vor participa la protestul de la 12.30 din PIaţa Victoriei.

Sursă text: stiripesurse.ro

Sursă foto: stiripesurse.ro