Vaccinul anti COVID-19 care va fi folosit și în România a intrat în faza a treia de testare. Este injectat unor voluntari

Voluntarii vor mai primi și o a doua doză de vaccin, la o lună de zile de la prima administrare.  Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat la Oxford va fi produs și în India de Institutul Serum, care a primit dreptturi exclusive de comercializare în 40 de țări.

CITEȘTE ȘI: Atenție la dezinformare! Kitul miraculos anti-Covid-19, un pericol uriaș pentru sănătate

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford le-a fost administrat, joi, altor cinci voluntari din Pune, India, în faza a treia de testare, scrie India Today.

Trei voluntari au fost vaccinați la Spitalul Bharti Vidyapeeth din Pune și alți doi la Centrul de Cercetare KEM de la Vadu, aflat la 30 de kilometri de oraș.

„Joi după-amiază, încă trei voluntari – două femei și un bărbat – au primit vaccinul după ce testele RT-PCR pentru Covid-19 și cel de anticopri le-au ieșit negative”, a declarat medicul Sunita Palkar, de la Spitalul Bharti Vidyapeeth.

Cinci voluntari au fost testați negativ pentru coronavirus miercuri, la Spitalul KEM din Vadu, însă doar doi au fost injectați cu antidotul pentru Covid-19.

Miercuri, altor doi voluntari, de 32 și 48 de ani, le-a fost administrat vaccinul la Spitalul Medical Bharti Vidyapeeth. Parametrii de sănătate ai acestora sunt normali, a spus directorul adjunct al unității medicale, dr. Jitendra Oswal.

“De ieri (joi), echipa noastră medicală este în legătură cu cei doi voluntari și amândoi sunt bine. Nu au dureri, febră, reacții secundară la injecție sau vreo boală sistemică post-vaccinare. Li s-au dat toate numerele de urgență necesare (pentru a contacta în caz de nevoie), iar echipa noastră medicală va continua să îi verifice”, a spus el.