Actualitate

Vaccinarea la copii, debut promiţător. Nicio reacţie adversă înregistrată

Vaccinarea la copii, debut promiţător. Nicio reacţie adversă înregistrată
Distribuiți acest articol!

Ieri, la centrele din judeţ au fost imunizaţi anti-COVID primii copii cu vârste între 5 şi 11 ani. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit într-o primă etapă 150 de doze către Centrul Cinema Victoria, şi câte 50 de doze la centrul din Complexul studenţesc Tudor Vladimirescu şi la centrul din Paşcani, amenajat la Primărie, dozele urmând să fie administrate în această perioadă.

Părinţii pot merge direct la centrele de vaccinare destinate copiilor, nefiind obligatorie programarea pe platformă. La Centrul Cinema Victoria, până la închiderea ediţiei erau vaccinaţi deja 22 de copii, deşi iniţial pe platformă era programat un singur copil. „Ceilalţi au venit spontan, nu ştiau că pot să se vaccineze fără programare, au venit pentru că s-au vaccinat părinţii. Ne-au spus că au avut probleme în a se programa, însă ei pot să vină direct aici, fără să se programeze. Noi ne declarăm mulţumiţi de cum a mers prima zi, zilele următoare avem mai multe programări în platformă”, a precizat Elena Ocraim, coordonatorul Centrului de vaccinare de la Cinema Victoria.

Coordonatorul centrului a mai spus că pentru ziua de sâmbătă sunt deja peste 20 de programări pe platformă, numărul mai mare fiind influenţat şi de faptul că părinţii sunt liberi şi îi pot monitoriza pe cei mici dacă apar reacţii adverse. Niciunul dintre copiii care au fost vaccinaţi ieri nu a avut reacţii adverse imediat după administrarea vaccinului. „Părinţii erau foarte informaţi despre vaccin, fuseseră şi la medicul de familie anterior, au venit din propria convingere să îşi vaccineze copiii, nu că le-ar fi impus cineva. Foarte mulţi au fost îngrijoraţi de faptul că sunt depistate tot mai multe cazuri în grădiniţe şi şcoli”, a completat Elena Ocraim.

Pentru vaccinarea copiilor, în centru a fost amenajată o zonă specială,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...