USR-PLUS vrea să iasă de la guvernare: „Rezistența PNL și UDMR la reforme este colosală”

USRPLUS recunoște prin vocea lui Mihai Polițeanu că a mințit electoratul și nu a făcut nimic din ce a promis în campania electorală. Pentru a nu deveni istorie la următoarele alegeri USRPLUS se pregătește să iasă de la guvernare pentru a-i păcăli pe români încă odată în 2024, altfel adio fotolii călduțe plătite cu peste 7 mii de euro pe lună și 20 de mii de euro pe lună la Bruxelles. Dacian Cioloș a fost primul care a dat semnalul retragerii.

„Vâlceanu și Câmpeanu. La numirea din decembrie a ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, am înghițit cu greu gălușca. În ciuda semnalelor din societatea civilă, prietenul plagiatorilor a fost numit ministru.

Și a trebuit, ca semn al solidarității noii majorități formate, să acceptăm, în speranța că e un compromis rezonabil în așteptarea marilor reforme asumate: desființarea Secției speciale – scula judiciară a lui Dragnea de execuție a magistraților incomozi, repararea legilor Justiției – masacrate de Iordache-Dragnea-PSD-UDMR, repornirea luptei anticorupție – pusă pe butuci de guvernarea PSD-Dragnea cu largul sprijin al CCR-Dorneanu, reforma legislației electorale – revenirea la două tururi de scrutin, printre altele, reforma Legii adunărilor publice – care a permis violențele și abuzurile Jandarmeriei în 10 august șamd.

A trecut mai bine de jumătate de an și mai nimic din cele sperate nu s-a întâmplat. Rezistența PNL și UDMR la reforme este colosală. Astăzi, ca urmare a războiului intern din PNL ne-am trezit cu Dan Vâlceanu, un personaj asupra căruia planează mari suspiciuni privind integritatea, fost pesedist, numit ministru al Finanțelor – o răsplată politică pentru susținerea lui Cîțu la șefia PNL. Voi susține în lunile care urmează, în interiorul USR PLUS, condiționarea rămânerii la guvernare de îndeplinirea marilor reforme promise românilor și asumate prin programul de guvernare.”, a scris Mihai Polițeanu de la USRPLUS.