USR-PLUS se aliază cu AUR pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Liderul USRPLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că se va alia cu AUR pentru a depune moțiunea de cenzură. Ionuț Moșteanu spune că prioritatea zero este demiterea lui Florin Cîțu. Sorin Grindeanu insistă că USRPLUS trebuie să voteze moțiunea PSD. George Simion anunță că a discutat cu ambele tabere și așteaptă semnăturile USRPLUS dacă sunt oameni serioși și chiar își doresc eliminarea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului României.

USRPLUS are de asemenea un text de moțiune

Sursele menționate au dezvăluit care este începutul textului moțiunii:

„Florin Vasile Cîțu trebuie să plece.  Florin Vasile Cîțu a arătat că nu știe să conducă un guvern. A încălcat cu bună știință angajamentele luate. A pus interesul personal pentru o luptă internă de partid deasupra interesului național. Florin Vasile Cîțu trebuie să plece”, așa începe moținunea de cenzură a USR PLUS.

USR PLUS a votat pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, după demiterea considerată abuzivă a ministrului Stelian Ion, a anunțat joi Dan Barna.

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin”, a anunțat, joi, pe Facebook, co-președintele USR PLUS, Dan Barna.

Acesta le cere celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, „să depunem și să votăm urgent moțiunea”.

Liderul USR PLUS spune că moțiunea poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu demisionează sau i se retrage sprijinul politic.

Liderul AUR le-a transmis celor de la PSD și USRPLUS că nu facem concurs de moțiuni în Parlament, cel mai important lucru fiind căderea Guvernul Cîțu.