USR-PLUS cere Guvernului Orban să atace la Curtea Europeană de Justiție legea de reformă în domeniul transportului rutier a PE

USR-PLUS solicită guvernului, printr-o scrisoare adresată prim-ministrului Ludovic Orban, să atace la Curtea Europeană de Justiție o lege votată în Parlamentul European, Pachetul de mobilitate, care ar urma să aibă „un impact negativ asupra activității firmelor românești în domeniul transportului rutier internațional”. 

„Stimate Domnule Prim-Ministru,

După cum știți, la nivelul Uniunii Europene urmează să fie adoptate noi norme privitoare la transportul rutier în cadrul Pachetului de mobilitate, acesta fiind rezultatul unor negocieri care au avut loc în cadrul legislaturii precedente a Parlamentului European.

În mod regretabil, anumite prevederi ale pachetului normativ în forma sa actuală, precum obligația întoarcerii camioanelor în țara de origine la fiecare 8 săptămâni sau regulile privind cabotajul, vor avea un impact negativ asupra activității firmelor românești din domeniul transportului rutier internațional, care reprezintă un sector important al economiei României. De asemenea, considerăm că anumite prevederi ale acestui pachet sunt contrare principiilor liberei circulații a serviciilor, bunurilor și forței de muncă în interiorul pieței unice, sau sunt în contradicție cu prevederile Pactului Verde European.

Eforturile noastre susținute de a opri adaptorea acestui pachet s-au lovit de inerția deciziilor luate în legislatura precedentă. Argumentele aduse de guvernele României din perioada anterioară nu au fost încadrate într-o strategie coerentă pentru a înclina balanța negocierilor în favoarea unui tratament echitabil pentru firmele românești.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro