USR face excepție de la antitraseism și anunță un deputat plecat din PNL pentru șefia CJ Iași. Cosette Chichirău candidează la primărie

Alianța USR-PLUS a anunțat miercuri seară candidații cu care se va prezenta la alegerile locale de la Iași. Pentru Primăria Iași va candida Cosette Chichirău, președinte USR Iași, iar pentru Consiliul Județean va candida deputatul Marius Bodea, proaspăt plecat din PNL, partid pe care îl acuză ca „s-a pesedizat”. USR are în statut interdicția de a racola membri care au fost în alte partide.

„Avem datoria să renunțăm la orgolii în fața electoratului și să construim o alternativă reală pentru clasa politică actuală. Iașul merită să iasă din umbra incompetenței și a intereselor mafiote. Stă doar în puterea noastră să-i convingem pe toți că suntem cei mai buni și singura alternativă viabilă.

Rezultatele negocierilor încheiate astăzi, 18 iunie, la Iași sunt: candidatul unic al Alianței pentru funcția de primar al Municipiului Iași va fi candidatul propus de USR, Cosette Chichirau; candidatul unic al Alianței pentru funcția Președinte al Consiliului Județean Iași va fi candidatul propus de USR, Marius Bodea”, se arată într-un comunicat emis joi seară, semnat de Monica-Elena Berescu, președinte PLUS Iași, și Cosette Chichirău, președinte USR Iași.

În perioada următoare, Alianța USR-PLUS va stabili și restul de candidați pentru județul Iași.

„În ultimele 6 luni ne-am aflat la masa negocierilor cu colegii din Alianță.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro